onsdag 27 oktober 2010

Min ängelMin första tanke som dök upp när jag läste att veckans tema var "Änglar" var "ööh...." Efter en stunds tänkande dök tanken mormor upp, och så får det bli. Efter att he velat fram och tillbaka mellan mina hundar, mina syskon och mormor har jag bestämt mig. Mormor är min ängel.


För er som inte känner mig kanske jag ska berätta att min mormor står mig väldigt nära. Jag har alltid stått min mormor nära för min mormor och morfar hade deras husvagn några hundra meter från vårat hus när jag var liten. Så de har bott hos oss på somrarna kan man säga. Husvagnen var som deras sommarstuga, de fick komma ut på landet och till oss. Mamma och pappa jobbade mycket när jag var liten, inte bara med deras jobb utan även på gården. Så mormor och morfar har ofta varit barnvakt. Min farmor och farfar stod jag aldrig så nära som mormor och morfar. Farmor och farfar hade vääldigt många barnbarn vilket kanske var orsaken. Jag och mina syskon är min mormors enda barnbarn. Min morfar gick bort för lite mer än ett år sen, ganska drastiskt vilket gjorde att mormor var hemma hos oss jämt, väldigt ofta. Det var hennes sätt att beta av sorgen.


Jag har kommit väldigt nära min mormor det sista. Hon och morfar bodde i Hjo innan han gick bort. Efter att morfar gått bort flyttade mormor direkt till Tidaholm. Vilket har resulterat i att jag är stamgäst där.


I somras när jag sommarjobbade cyklade jag till mormor och åt lunch, jag kommer jämt till mormor på mina håltimmar eller ex. när jag har lång väntan på bussen. Jag brukar också följa med min mormor till Hjo, gå till minneslunden och hamnen. Jag känner att jag kan säga allt till min mormor. Kanske sådant som inte passar att säga till mamma, eller saker som handlar om mamma. Min mormor förstår mig och hon är den snällaste själen som går på denna jord, det kan jag lova. Finns ingen annan människa som jag ännu har träffat som har hjärtat på en bättre plats än min mormor.

Min mormor är min ängel.
(Ni behöver inte läsa om ni vill)


Den här ängel har jag fått av min mormor för länge sen.


Sedan en bild på min mormor.

2 kommentarer:

  1. Åh, vad fint skrivet! Se till att mormor får läsa!!! Söt liten ängel, och vacker bild på mormor. Det är så vackert med rynkor tycker jag. Undrar hur bilden skulle bli i svartvitt?
    KRAM på dig och din mormor

    SvaraRadera
  2. Vilket fint porträtt av din mormor- både bilden och texten!

    SvaraRadera